Onze Diensten

Ussien is een aantal jaar geleden opgericht met de bedrijfsvisie: ons motief een eerlijk tarief.

In de beginperiode alleen als adviseur en bemiddelaar op het gebied van hypotheken, kredieten en verzekeringen, maar intussen zijn we flink gegroeid. Zo doen we nu ook alles op het gebied van makelaardij, taxaties en zeer recentelijk energielabels. Wij proberen ons ten opzichte van de andere partijen te onderscheiden op een aantal vlakken. Onder meer dus tarief, flexibiliteit, beschikbaarheid en toegankelijkheid. Op onze site lees je meer over wie wij zijn en wat precies de verschillende takken van ons bedrijf inhouden.

Hypotheken

In eerste instantie waren we vooral gericht op de ‘starters’. Met name de hoge adviestarieven van andere adviseurs warren ons een doorn in het oog. Inmiddels zijn we ook zeer ervaren in ‘doorstromers’, ‘oversluiters’, ondernemers en verhuurders.

Dit alles voor het laagste tarief in de regio en daarnaast op afroep beschikbaar op tijdstippen die u wenst. Uiteraard: alles in redelijkheid. 😊

We zijn zeer flexibel qua afspraak inplannen, in de avond of op zaterdag is geen probleem. U wordt compleet ontzorgt en alle facetten van het proces worden met u besproken. Zodat u goed weet waar u op moet letten en welke risico’s u eventueel loopt.

We proberen u zo goed en snel mogelijk aan een passende offerte te helpen van één van onze aangesloten geldverstrekkers.

Ook niet onbelangrijk om te vermelden is dat waar veel mensen denken dat, als je bij een geldverstrekker direct aanklopt, het traject goedkoper is, dit niet het geval is. Wij ontnemen namelijk het werk van de adviseur van de bank, die dus altijd duurder dan ons is en vaak een stuk minder toegankelijk.

Daarnaast ben je als koper van een huis vrij om zelf je adviseur te zoeken, je bent dus niet verplicht om de hypotheek te regelen bij de hypotheekadviseur van het makelaarskantoor waar je het huis koopt.

Oriëntatie gesprekken zijn bij ons altijd gratis en we nemen voor u alle tijd om elke vraag te beantwoorden en u te informeren. Wij hanteren twee tarieven: €1.750,- voor starters en €2.500,- voor doorstromers en oversluiters. Hierbij zit ook inbegrepen dat wij met u alle verzekeringen bespreken en eventueel voor u afsluiten.

Ook doen wij geen opslagen op het tarief wanneer u bijvoorbeeld een ondernemer of visserman bent. Dus geen verborgen kosten en gewoon normale tarieven.

Verzekeringen

Bij ons kunt u ook terecht voor al uw verzekeringen. Van de ‘opstal’ en ‘inboedel’ tot uw ‘aansprakelijkheid’ en ‘auto’. Geheel vrijblijvend kunnen we altijd een aantal offertes voor u maken. Ook hier geldt weer dat we het motief van een eerlijk tarief hanteren.

Daarnaast staan wij ook dag in dag uit voor u klaar bij schade en wijzigingen van uw verzekeringen. Heeft u bij ons ook de hypotheek geregeld dan hoeft u voor het afsluiten van verzekeringen geen kosten te betalen. Anders vragen wij alleen bij een overlijdensrisicoverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering een kleine vergoeding.

Wij zijn aangesloten bij alle grote verzekeraars van Nederland. Net als bij de hypotheken is het hier ook zo dat het via ons vaak goedkoper is dan een polis direct afsluiten bij een verzekeraar.

Graag kijken we samen met u alle risico’s en verzekeringen na en maken hierop een scherp en passend voorstel.

Letselschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ineens kan er iets gebeuren dat uw leven volledig op zijn kop zet. Bijvoorbeeld een verkeersongeluk of een ongeval op uw werk. Maar ook een hondenbeet terwijl u een wandeling maakt. Van het ene op het andere moment heeft u te maken met de gevolgen van een ongeluk. Dat is het moment waarop wij voor u een letselschadespecialist inschakelen.

In samenwerking met Atlas Letselschade zorgen wij ervoor dat u goed wordt geholpen wanneer u te maken krijgt met ongevallen of letselschade.

Makelaardij

Je huis verkopen is een grote stap en is iets wat je niet elke dag doet. Allerlei vragen kunnen bij je opkomen. Hoe krijg ik de beste prijs met dé beste voorwaarden? Zie ik niets over het hoofd? En ook niet onbelangrijk: hoe krijg ik alles afgestemd op de overgang naar mijn nieuwe woning?

Wij helpen je graag.

Met vakkennis en expertise als makelaar op Urk en de omliggende omgeving vormen wij de verbindende schakel in het hele proces. Van beginnende verkoopplannen tot en met de uiteindelijke sleuteloverdracht aan de nieuwe bewoners.

Zo ben je gegarandeerd van zekerheid, duidelijke taal en dat het goed geregeld is.

Je wilt graag dat alles goed verloopt bij het verkopen van je huis. Door een gedegen opleiding en uitgebreide ervaring weten we precies wat daarbij belangrijk is.

Taxatie

Voor een kwalitatief, vakkundig en betrouwbaar taxatierapport bent u bij ussien aan het goede adres.

De taxatierapporten worden door een geregistreerd taxateur opgesteld en gevalideerd door het NWWI, waardoor uw taxatierapport voldoet aan alle eisen en wordt geaccepteerd door de geldverstrekkers.

Als u een taxatie door ons wil laten uitvoeren, neem dan contact met ons op. We maken samen een afspraak om de woning te bekijken. Waarna het rapport binnen een week na de opname van de woning digitaal aan u wordt verzonden.

Wilt u uw taxatie nog sneller? Dan kunt u contact met ons opnemen en bekijken we de mogelijkheden voor de taxatie van uw ussien.

Energielabel

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om bij verkoop of nieuwbouw een energielabel af te geven voor je huis, er wordt uitgebreid gekeken naar wat de energieverbruik, energiebehoefte en de opwekking van de energie is, dit alles wordt vertaald in een label van A++++ tot en met G.

Het energielabel geeft in verschillende gradaties aan hoe energiezuinig een huis is, van A++++(groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig). Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, triple of HR++ glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Als je een energielabelrapport krijgt, staan de kenmerken van deze onderdelen erin beschreven. In dat document staat ook waar en hoe er verduurzaamd kan worden. Door deze verduurzaming kan de energierekening omlaag en het energielabel omhoog. Hoe beter het energielabel, hoe beter dit is voor de verkoopprijs van je woning.

Het energielabel wordt steeds belangrijker omdat dit waarde toevoegt aan je huis, ook omdat er steeds serieuzer mee om wordt gegaan in het maken van een energielabel. Waar u voor 1 januari 2021 een label kon kopen via internet komen wij nu langs om alles in te meten en te kijken hoe uw huis er op het gebied van energieprestatie eruitziet. Hiervoor gebruik ik de richtlijnen van de NTA 8800, dat is een bepalingsmethode die de energieprestatie voor alle gebouwen bepaald. Dit betekent dat wanneer je jouw huis verkoopt of verhuurt het wettelijk verplicht is om een definitief energielabel voor je huis te regelen.

Ook bij een nieuwe huis is het verplicht om een energielabel te laten maken. Bij de nieuwbouw moet vanaf 2021 aan de BENG eisen gehouden worden, de BENG is in drie stappen opgedeeld:

BENG 1 – energiebehoefte – je vraag naar energie(je verwarming, hulpenergie, koeling, warmtapwater)
BENG 2 – Primair fossiel energiegebruik – je energieverbruik (aardgas, elektriciteit)
BENG 3 – aandeel hernieuwbare energie – het opwekken van energie die je weer kan gebruiken.(zonnepanelen, biomassa, windmolens)

Voldoet u aan alle drie de BENG eisen krijgt u energielabel A+++ of A++++.

Krediet

Een klein geldbedrag lenen is vaak goedkoper met een doorlopend krediet of een persoonlijke lening dan met een hypotheekverhoging.

Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn. Bestedingsdoelen kunnen zeer variëren: van een auto of caravan tot een keuken of verbouwing.

Wij werken samen met een aantal kredietverstrekkers in Nederland. In vergelijking met een hypotheek is de rente van een persoonlijke lening meestal wat hoger, daar tegenover staat wel dat je geen afsluitkosten hebt en je onbeperkt extra mag aflossen tijdens de looptijd.

Een offerte voor u regelen is altijd vrijblijvend en voor ons een kleine moeite.

Investeren

Dat kunt u bij Ussien leren. U hoeft niet gigantisch vermogend te zijn om te kunnen investeren in vastgoed. Wie een woning wil kopen om te verhuren, kan daarvoor bij ons terecht.