F.A.Q. / Veelgestelde vragen

Belangrijk om te weten

Biedstap
De biedstap kan per object verschillen, dit is voor de start van een biedronde ingesteld door de verkopend USSIEN Makelaar. Je kunt een bod uitbrengen dat 1 of meerdere biedstappen hoger ligt.

Verlenging
Als er in de laatste 2 minuten een bod geplaatst wordt, wordt het biedproces met diezelfde tijd verlengd.

Overbieden
Je kan jezelf niet overbieden, wel de ontbindende voorwaarden wijzigen.

Internet connectie
Refresh de pagina in de eindfase van de bieding, zodat je de actuele informatie blijft zien.

Algemeen

Wat is USSIEN Online Bieden?

USSIEN Online Bieden is een online tool dat het biedproces transparant maakt. Als geïnteresseerde kan je precies zien wat een ander geboden heeft.

Hoe werkt het?

Verkopers gebruiken USSIEN Online Bieden omdat zij via een transparant biedproces de maximale opbrengst voor hun object willen realiseren. De verkopend makelaar activeert de tool als onderdeel van het verkoopproces. In plaats van een één-op-één onderhandeling met een geïnteresseerde, of in plaats van een gesloten inschrijving, komen prijs en de voorwaarden transparant tot stand. Iedere geïnteresseerde kan meedoen aan het proces en daarbij zijn voorwaarden voor onder andere financiering, bouwkundige keuring en transportdatum (indien van toepassing) doorgeven.

Werkt USSIEN Online Bieden prijsopdrijvend?

Als het verkoopproces via USSIEN Online Bieden verloopt, heb je kans dat jouw bod overboden wordt. Maar dat is dan wel transparant en het biedt jou de mogelijkheid om opnieuw een bieding te doen. Bij een gesloten inschrijving weet je niet wat de andere geïnteresseerden bieden, en kun je dus nooit de afweging maken of je meer wilt bieden of niet. Of de uiteindelijke prijs via USSIEN Online Bieden hoger is of niet, is moeilijk vooraf te bepalen. Wel is zeker dat je als geïnteresseerde de regie mede bepaalt, en dat de prijsvorming transparant tot stand komt.

Bieders/geïnteresseerden

Hoe kan ik bieden

Na het aanmaken van een account, dit kan bij het inlogscherm en de afspraak voor een bezichtiging voegt de makelaar je toe als bieder op het huis.
Zonder bezichtiging kan niet worden geboden op een woning.

Biedingen zijn anoniem

Bij de aanmelding krijgt je een biedingsnummer.
Dit nummer is te zien op het dashboard van je account.

Kan ik meerdere biedingen uitbrengen?

Je kan zo veel biedingen uitbrengen als dat je wilt. Het is alleen niet mogelijk om je eigen bod te overbieden. Het is ook mogelijk om een autobod in te stellen.

Wat is een autobod?

Door het instellen van een autobod (automatisch bod) verhoogt het USSIEN Online Bieden systeem, indien nodig, automatisch jouw bod (rekening houdend met de minimale biedstap) zodat je weer de hoogste bieder bent. Op deze manier hoef je niet steeds handmatig een nieuw bod uit te brengen maar kun je jouw maximumbedrag eenvoudig instellen als autobod. Alleen als iemand een hoger bod doet dan jouw autobod, ben je niet meer de hoogste bieder.

Dubbele biedingen?

Wanneer auto biedingen aan staat en er een automatisch bod word ingesteld is het mogelijk dat er dubbele biedingen van één biednummer/ gebruiker onder elkaar voorkomen in de Biedingsgeschiedenis.

De oorzaak hiervan is dat het max bod van deze persoon daarna gelijk is overboden. Het initiële bod en maximale bod staan daardoor dan onder elkaar.

De zelfde bied bedragen?

Het kan voorkomen dat je twee dezelfde bedragen ziet in de Biedingsgeschiedenis.

Dit doet zich voor wanneer iemand een bedrag bied welke gelijk is aan het maximale automatische bod van een andere bieder. In dit geval is het maximale automatische bod leidend.

Als ik het hoogste bod heb, weet ik dan zeker dat ik het object heb?

Nee, het is aan de verkoper om te bepalen aan wie hij uiteindelijk gunt. Wat dat betreft wijkt de procedure via USSIEN Online Bieden niet af van andere verkoopprocessen. Een lagere prijs kan voor een verkoper interessanter zijn omdat bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud ontbreekt of omdat de leveringstermijn korter is.

Waarom zou ik gebruik maken van USSIEN Online Bieden?

Als jij er niet van houdt om mee te doen aan een inschrijving waarbij je niet weet wat de andere geïnteresseerden bieden, dan is USSIEN Online Bieden een prettige oplossing. Het zorgt namelijk voor transparante prijsvorming omdat je kunt zien wat de andere geïnteresseerden bieden. Je hebt dan altijd zelf de kans om een hogere bieding te doen.

Heb ik als particuliere koper bedenktijd?

Ja, het aan- en verkoopproces via USSIEN Online Bieden wijkt niet af van de bestaande wet- en regelgeving. Voor een particulier die een bestaande woning koopt, is er dus drie dagen bedenktijd na het tekenen van de koopakte.

Verkopers

Wordt de hoogste bieder automatisch ook de koper?

Nee, als verkoper bepaal jij met wie je een koopovereenkomst wilt gaan tekenen. Dat kan de hoogste bieder zijn, maar naast de hoogte van het bod wordt er ook gekeken naar de voorwaarden van ieder bod. Is bod twee of bod drie aantrekkelijker, dan kun je er voor kiezen om dat bod te accepteren.

Waarom verkopen via USSIEN Online Bieden?

Verkopen via USSIEN Online Bieden geeft alle geïnteresseerden gelijke kansen. Het is een eerlijke manier van verkopen die bovendien tot de maximale opbrengst leidt. Iedereen die mee wil doen aan het biedproces kan bovendien zelf aangeven welke aanvullende voorwaarden hij of zij wil bedingen. Misschien heb je zelf weleens mee gedaan aan een inschrijving. Je weet hoe frustrerend dat kan zijn omdat je geen enkel houvast hebt wat je moet bieden. Door het prijsvormingsproces transparant te maken hebben geïnteresseerden gedurende het hele biedproces, zelf de keuze of ze nog een bieding willen doen of niet.

Hoe kan ik mijn huis verkopen op USSIEN Online Bieden?

Wij gaan uiteraard graag met je in gesprek om de in en outs van Ussien Online Bieden met je door te nemen. Bel 0527- 20 0107 voor meer informatie. Uiteraard kunnen wij je woning ook op de traditionele manier voor u verkopen.